Wat is een jaaring of verjaardagsring?

Wat is een jaarring of verjaardagsring?

Symboliek en functie

De jaarring of verjaardagsring is een product dat je helpt stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen of momenten in het leven.

Oorspronkelijke kennen we de jaarring van de adventskrans en de advent spiraal. Waarbij elke kaars of steentje je dichter bij het kerstfeest bracht. We kennen de jaarring ook als verjaardagsring waarbij de jarige elk jaar een kaarsje extra krijgt. Wij doen het tegenwoordig meestal op de taart, maar in een aparte jaarring kan ook. Als je zoekt op verjaardag ringen vind je soms hele ouderwetse retro ringen. De cirkelvorm staat symbool voor de kringloop van het leven.

In de antroposofische kringen is al meer bekendheid voor de jaarring. je vind hem vaak terug in vrijescholen of waldorfgeïnspireerde huishoudens.

Verjaardagen

Wanneer je de jaarring gebruikt bij een verjaardag vul je bijna nooit alle gaatjes met kaarsjes. Je kunt de overige gaatjes gebruiken om stekertjes in te stoppen die passen bij de interesses van de jarige. Zo wordt het echt persoonlijk! Niet alleen de buitenring is belangrijk maar ook de ruimte in het midden. Je kunt de binnenkant vullen met bijvoorbeeld een mooie inlegger van vilt of een simpele tekening. Wil je een persoonlijke jaarring inlegger neem dan gerust contact met mij op. Ik denk graag met je mee.

Seizoenen

Naast verjaardagen zijn er nog talloze andere gelegenheden waar je bij stil wilt staan. Misschien leef je mee met de seizoenen, vier je Valentijnsdag, Pasen, kerst, ramadanmaand of wil je een dierbare herdenken. Voor al deze momenten is de jaarring geschikt. Je hoeft alleen de stekertjes en de inlegger te veranderen en je hebt direct een ander tafereeltje passend bij jou behoeftes.  

Jou jaarring hoeft dus niet te verfstoffen in de kast! Ik hoop met mijn webwinkel en  je te inspireren zodat jou jaarring een vast onderdeel wordt van je rituelen.

Jaarring tips

+ Niet genoeg stekertjes? Draai de losse stukjes om!

+ jaarring is perfect om mee af te tellen. Hoeveel nachtjes tot de verjaardag, kerst, sinterklaas?

+lekker bouwen. Met de losse blokken kun je ook een lange slang maken of zet ze eens rechtop. Het kan allemaal! Heb je de JasMaakt hexagon jaarring? Dan kun je vele andere vormen maken. Lees het in: Wat is een hexagon Jaarring?

Deze prachtige verjaardags  jaarring is van Mooimama.com

Toen haar dochter drie werd heb ik deze mooie jaarring inlegger gemaakt.

Mooimama.com heeft ook een inspirerend blog geschreven over de jaarring of verjaardag ring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen